مذهبی

دسترسی سریع

براي صحبت با مدیر سایت
!کليک کنيد
قوانين نويسندگي در سایت ما
!کليک کنيد
کمک مالي و نقدي جهت بهبود سايت
!کليک کنيد
حمایت بنری از سایت
!کليک کنيد
براي پرسيدن سوالات خود با اين شماره تماس بگيريد: (----------------)
تبليغات ...

برای سفارش تبلیغات کلیک کنیدبرای سفارش تبلیغات کلیک کنید
نویسنده : mazhabii | بازدید : 482

هنگام نوشتن یه آموزش، از ابزارهای زیادی از فتوشاپ استفاده میشه و خیلی وقت ها نیاز هست که کاربرها (یعنی شما) کار با آن ابزار رو تا حدودی بلد باشند و توضیح دادن نحوه ی کار کردن با یک ابزار داخل همه ی مطلب ها به صورت جداگانه امکان پذیر نیست؛ به همین دلیل تصمیم گرفتیم توضیح مختصر مفیدی برای همه ابزارهای ضروری که همه باید بلد باشند.

 

هر آنچه باید درباره لایه background بدانیم
بعضی از کارهایی را که میشه به طور معمول روی لایه ها در فتوشاپ انجام داد ، نمیشه روی این لایه اعمال کرد که در اکثر مواقع سبب این میشه که شما سر در گم بشید . هر زمان که ما یک عکس رو در فتوشاپ باز میکنیم به صورت یک لایه background در میاد ، و به طبع از آنجایی که از لایه  Background بعنوان پس زمینه سند شناخته میشه، فتوشاپ اجازه انجام یک سری کارها را روی این لایه به ما نمی دهد.

 

مثلا نمیتونیم این لایه را به وسیله ی Move Tool حرکت بدیم یا نمیتوانیم قسمتی ازش رو حذف کنیم و به بالای لایه های دیگه انتقال بدیم . فتوشاپ به محض اینکه ما این کارها را میکنیم میگه :  به دلیل اینکه لایه قفل شده است، نمی توان درخواست شما را تکمیل کرد.

 

اما قسمت جالب ماجرا ، چگونه از شر این قفل لایه بک گراند خلاص شیم :خیلی خیلی راحت با دابل کلیک روی این لایه و زدن ok !

 

همچنین میتوانید نام لایه ، رنگ کناری آن ( کنار چشم ) و همچنین mode و opacity آن را به این شیوه تغییر بدید.

 

ابزارهای فتوشاپ, ابزار زوم

 

ویژگی های ابزار زوم ( zoom tool )
این ابزار که برای بزرگ نمایی یا کوچک نمایی استفاده میشه ! یک سری ویژگی دارد که دانستن آن بهتر از ندانستن آن است ! شما باید یاد بگیرید که کلید های میانبر همیشه به شما در سریع و بی نقص کار کردن کمک به سزایی میکنند ؛خب اول از همه بگیم که کلید میانبر آن z هست ؛ همچنین میتونید برای zool in از کلید های ctrl همراه با (+) و همچنین برای zool out از کلید ctrl به علاوه ی (-) استفاده کنید .

 

اگر هم میخواید که سایز تصویرتون با قسمت بالا و پایین فتوشاپ مماس شود باید کلیک راست کنید و fit to screen را بزنید . و یک گزینه ی دیگر هم دارد به نام print size که میتونید سایز مناسب برای پیرینت را در اختیار داشته باشید و اما یک گزینه دیگر که مطمئنا تا حالا ندیده بودید : آن بالا scrubby zoom که وقتی فعال باشد اگه شما کلیک کنید و موس رو در همین حالت به عقب و جلو ببرید ، تصویر هم همانطور عقب ،جلو و بزرگ و کوچیک می شود اما وقتی این گزینه خاموشه شما میتوانید بگویید دقیقا روی این ناحیه که به صورت مربع یا مستطیل میکشیم زوم کن .

 

تفاوت میان drop و inner و outer در قسمت blending option ها
غیر ممکنه تا حالا سعی در ساخت افکت های متنی گوناگون کرده باشید و با مبحث blending option ها آشنا نشده باشید ، این پنل جالب و پرکاربرد به شما امکانات جالبی مخصوصا برای متن ها می دهد که در زیر تفاوت بعضی از قسمت های ان را با هم بررسی میکنیم :

ممکنه یکم این عنوان شما رو گیج کرده باشه ، منظور  در واقع این است که تفاوت drop shadow و inner shadow و همچنین inner glow و outer glow در چیست؟

 

پاسخ این است که drop shadow برای شما سایه خارجی درست میکنه مثل سایه ای که افتاده روی دیوار اما inner shadow سایه ساز داخلیه یعنی از داخل متن به ان سایه میدهد . تفاوت میان inner  و outer glow هم در همین اولی برای درخشش درونی و دومی درخشش بیرونی کاربرد دارد .

 

ابزارهای فتوشاپ, ابزار زوم

 

کنترل لایه ها، ایجاد لایه جدید و تنظیمات مربوطه
خب این نکته خیلی کاربردی است ، اگه میخواهید در فتوشاپ حرفه ای شوید باید یاد بگیرید کارهایتان را در کمترین زمان ممکن انجام بدید مثل زمان کنکور !  اما راحت ترین کار برای انجام دادن به سرعت کارها در فتوشاپ استفاده از کلید های میانبر ، در زیر به بعضی از پرکاربرد ترین انها میپردازیم:

 

- اگر شما بخواهید که یک لایه جدید (new layer) در زیر لایه کنونی ایجاد کنید باید هنگامی که کلید کنترل رو نگاه داشتید، روی کلید ایجاد لایه جدید در زیر پنل لایه ها کلیک کنید ( البته انتظار ایجاد لایه زیر لایه BACKGROUND را نداشته باشید )

 

- و اما اگه بخواهید یک لایه در بالای لایه ها ایجاد کنید که دو راه دارید مثل  موارد مقابل : روی گزینه ی ایجاد لایه کلید کنید و یا CTRL+SHFT+N رو بزنید .

 

اما یک نکته ی دیگر ، وقتی شما از کلیدهای ترکیبی CTRL+SHIFT+N برای ایجاد لایه استفاده میکنید خیلی سریع یک لایه براتون ایجاد میشه اما اگه  اول کلید  ALT رو بگیرید و سپس روی دکمه ی ایجاد لایه در پایین پنل لایه ها کلیک کنید میتوانید تنظیمات این لایه جدید رو قبل از ایجاد شدن تغییر بدهید مانند : نام لایه ، رنگ کنار چشمی ،مود ، OPACITY یا میزان محو شوندگی و در آخر هم اینکه این لایه کلیپ بشه به لایه زیرین یا نه !

 

راه های کپی گرفتن از لایه ها
شما وقتی دارید با فتوشاپ کار میکنید باید یاد داشته باشید یکی از  لایه هاتون کپی بگیرید ، مثلا میخواهید یک فیلتر جالب رو روی عکستون اعمال کنید اما مطمئن نیستید که نتیجه خوب میشه یا نه پس اول باید یک کپی بگیرید بعد اگر باب طبعتان نبود ان لایه را حذف کنید . ذکر این نکته خالی از لطف نیست که برای DUPLICATE گرفتن یا به قول معروف کپی گرفتن از لایه هم سه راه وجود داره :

• بر روی لایه کلیک راست کنید و گزینه ی به نام  Duplicate Layer رو انتخاب کنید.

 

• بر روی لایه کلیک کنید و اون رو بر روی آیکون ایجاد لایه جدید (ایجاد یک لایه جدید) بکشید.

• لایه رو انتخاب کنید سپس از روی صفحه کلید ، کلید های CTRL+J رو بزنید .

 

تغییر سایز منطقه ی انتخاب شده
وقتی شما دارید با ابزار های گروه RECTANGLE کار میکنید ، میتوانید به دلخواه قسمتی از تصویر رو SELECT کنید اما بارها شده وقتی داریم یک کار ریز انجام میدهیم مثلا میخواهیم با ابزار ELLIPTICAL MARQUEE TOOL ، قسمتی از یک چشم یا کل ان را یا اصلا چرا راه دور برویم یک توپ رو ، به حالت انتخاب دربیاوریم متوجه میشیم که کارخودمون را به درستی انجام ندادیم ؛ در این زمان که میشه یک فتوشاپیست را از یک تازه کار تشخیص داد .

 

افراد مبتدی اول منطقه ی SELECT شده را با کلید های CTRL+D از بین میبرند بعد چند بار دیگر یک دایره میکشن تا بالاخره به نتیجه ی دلخواهشان برسند

 

اما افراد حرفه ای CTRL+D رو نمیزنند بلکه منطقه ی SELECT شده را TRANSFORM میکنن . چطور ؟ باید به مسیر SELEC/TRANSFORMIND SELECTION بروید . به همین سادگی .
البته در فتوشاپ به طور معمول هیچ کلید میانبری برای این کار در نظر گرفته نشده اما خب توصیه ما به شما این است که حتما برای این کار مهم یک کلید میانبر به دلخواه تعیین کنید .

 

تبدیل تمامی لایه ها به فایل های جداگانه با فرمت مشخص

یک ترفند خیلی عجیب ، فرض کنید  شما قصد این را دارید که همه ی لایه هایی که در پنل لایه ها در فتوشاپ دارید را جدا جدا به صورت فایلی با پسوند مشخص داشته باشید مثلا پی دی اف یا فایل پی اس دی لایه باز یا پی ان جی و یا فرمت های رایج دیگه . خب شما نمیتوانید تک تک یک فایل درست کنید و لایه را آنجا ایجاد کنید و به مسیر  FILE/SAVE AS  برید ، چون خیلی وقت گیره. اما در این ترفند شما میتوانید همه ی لایه های موجود در یک سند فتوشاپ رو جدا داشته باشید :

 

پس باید به مسیر FILE/SCRIPT/EXPORT LAYERS TO FILE  برید و در قسمت DESTINATION مسیر ذخیره ی فایل ها ، در FILE NAME PREFIX نام فایل های ذخیره شده و در آخر هم در منوی آبشاری FILE TYPE میتوانید فرمت یا همان پسوند ذخیره را انتخاب کنید .سپس بر روی اوکی کلیک کنید و نتیجه ی کار رو ببنید.

 

ابزارهای فتوشاپ, ابزار زوم

 

البته نامی که شما انتخاب میکنید اول نام ان فایل میرود و بقیه ان ،نام خود لایه هست . مثلا من X تا لایه دارم و نام یکی از این لایه ها، LEYER1 باشه و در قسمت FILE NAME PREFIX ، نام PSTUTS رو انتخاب کنم و فرمت انتخابی من هم PDF باشه ، نام نهایی فایل من اینه : PSTUTS 00X LAYER1

 

تغییر سریع opacity
یکی از ترفند های بسیار کاربردی ای مربوط میشه به تغییر سریع شفافیت یا همون opacity تصویر که از روی صفحه کلید انجام میشه . برای این کار شما روی هر لایه ای قرار داشتید کافیست کلید shift را نگاه دارید و با استفاده از کلید های شماره ای که در بالای صفحه کلید شما هست ( نه با سمت راست ) اقدام به تغییر opacity بکنید . مثلا روی لایه ای کلیک میکنیم و شیفت رو نگاه میداریم و کلید های ۳ و ۸ رو بلافاصله و پشت سر هم فشار میدم و opacity تصویر به ۳۸درصد کاهش پیدا میکند . ( اگه کلید های ۳ و ۸ رو با تاخیر بزنم ، شفافیت تصویر ابتدا به ۳۰درصد و سپس به ۸۰ درصد میرود )

 

ابزارهای فتوشاپ, ابزار زوم

منبع:pstuts.ir


برچسب‌ها : فتوشاپ,ترفندهای کامپیوتر,برفندهای فتوشاپ,آموزش فتوشاپ,ابزارهای فتوشاپ,

30 خرداد 1396 - 13:10
نویسنده : mazhabii | بازدید : 533

سرطان کلیه انواع متعددی دارد که شایع ترین آن، شناخته شده با نام آدنوکارسینوم کلیه است و حدود ۸۵ درصد سرطان های بدخیم کلیه را به خود اختصاص داده است.

 

در صورت عدم تشخیص به موقع علائم این سرطان، فرد ممکن است زمانی به پزشک مراجعه کند که دیگر خیلی دیر شده و تومور سرطانی به اعضای دیگر بدن وی تهاجم کرده باشد. در این زمان بیمار با این علایمی نظیر سرفه و تنگی نفس (تهاجم به ریه)، سردرد (صرع و تهاجم به مغز) یا دردهای استخوانی (تهاجم به استخوان ها) به پزشک مراجعه می کند که در واقع وجود این علایم نشانه بیماری پیشرفته و غیرقابل علاج خواهد بود.

 

در اینجا ۵ علامت بسیار شایع و قابل تشخیص سرطان کلیه بیشتر معرفی شده است:

کم خونی و خستگی:

خستگی یک علامت شناخته شده در بسیاری از سرطان ها است. این نوع خستگی ناشی از سرطان با احساس خستگی متداول و رایج، فرق دارد. پبا استراحت برطرف نمی شود و منجر به تداخل با فعالیت های طبیعی و روزمره می گردد ضمن این که فرد را تحریک پذیر و خسته می کند. البته کم خونی و کاهش گلبول های قرمز نیز در این نوع کم خونی مقصر است اما به هر صورت، هر گونه خستگی غیر معمول باید توسط پزشک مورد بررسی قرار گیرد.

 

از دست دادن وزن، اشتها و بروز تب:

یکی دیگر از نشانه های سرطان کلیه، کاهش وزن ناگهانی و غیر منتظره است. علاوه بر لاغری غیر قابل توصیف و پائین آمدن توانایی بدن، تب ناشناخته و تعریق داغ نیز می تواند با سرطان کلیه در ارتباط باشد.

 

وجود خون در ادرار:

شایع ترین علامت بالینی سرطان کلیه، وجود خون در ادرار است که یا خود بیمار آن را به طور واضح و آشکار در ادرار می بیند و یا اینکه این خون تنها با میکروسکوپ و به وسیله آزمایشگاه قابل شناسایی است. در این هنگام رنگ ادرار فرد صورتی، قهوه ای و یا قرمز است. اغلب حتی مقدار کمی خون در ادرار باعث تغییر رنگ می شود. البته سایر علل وجود خون در ادرار می تواند به عفونت مثانه، سنگ کلیه، کیست یا التهاب ربط داشته باشد. در هر صورت با مشاهده این علامت، حتما پزشک تان را باید در جریان قرار دهید.

 

نشانه های سرطان کلیه, علاییم بیماری سرطان کلیه

وجود توده در شکم می تواند نشانه سرطان کلیه باشد

 

درد پایین کمر:

علايم سرطان كليه ممكن است دير ظاهر شود و در مواقعي ممكن است فرد تنها با علامت درد مختصر پهلو مراجعه كند و به دنبال سونوگرافي متوجه اين بيماري شود. این درد تیز بیشتر در منطقه بالاتر از لگن و زیر دنده ها احساس می شود. هر گونه درد ناگهانی در پهلو که به طور ناگهانی شروع می شود و بیش از چند روز طول می کشد را باید به اطلاع پزشک رساند.

 

وجود توده:

وجود توده در شکم می تواند نشانه سرطان کلیه باشد. انجام آزمایش های تشخیصی مانند سونوگرافی و یا سی تی اسکن برای تعیین توده ضروری است. گاهی اوقات این توده در لمس آنقدر بزرگ است که کل حفره شکمی را پر می کند. توده شکمی اغلب با درد همراه است.

 

برای تعیین علائم سرطان کلیه، پزشک معمولا آزمون هایی را شامل آزمایش ادرار و آزمایش خون برای کشف هر گونه مواد شیمیایی غیر معمول در خون و بررسی عملکرد کبد انجام می دهد. در صورت وجود توده، انجام آزمایشات تصویربرداری مانند سونوگرافی، سی تی اسکن یا ام آر آی ضروری است. نمونه برداری از توده تشخیص داده شده برای اثبات وجود سلول های سرطانی در آن ضروری است.

 

منبع:salamatnews.com


برچسب‌ها : سرطان, تشخیص سرطان,سرطان کلیه,علائم سرطان کلیه,درمان سرطان کلیه,

21 خرداد 1396 - 13:7
نویسنده : mazhabii | بازدید : 467

به گزارش جهان نيوز، حسن عابدینی کارشناس مسائل بین‌الملل درباره احتمال اعمال اصلاحات در برجام، اظهار کرد:  آمریکا و کشورهای اصلی عضو اتحادیه اروپا از جمله انگلیس، فرانسه و آلمان از سال 1382 دیدگاه واحدی در قبال موضوع هسته‌ای ایران داشتند و این دیدگاه شامل توقف، عقب‌ راندن و برچیدن برنامه هسته‌ای کشورمان بود.

وی افزود: در طول 14 سال گذشته همین رویکرد توسط اعضای اصلی اتحادیه اروپا دنبال شد اما به دلایل مختلف آنها نتوانستند به اهداف خود دست یابند، چنانکه اوباما رئیس جمهور پیشین ایالات متحده آمریکا در مرحله‌ای به صراحت اعلام کرد اگر می‌توانستیم، پیچ و مهره‌های صنعت هسته‌ای ایران را باز می‌کردیم، اما ما توان انجام این کار را نداریم.

عابدینی بیان کرد: اتحادیه اروپا و آمریکایی‌ها از این راهبرد دست نکشیدند اما جمهوری اسلامی ایران در این مسیر، در چارچوب پادمان‌ها و npt از حقوق هسته‌ای خود دفاع می‌کند.

کارشناس مسائل بین‌المل با بیان اینکه در آمریکا در برخی مسائل از جمله موضوع خروج از برجام، تفاهمی وجود ندارد، تصریح کرد: وزیر امور خارجه، وزیر دفاع و رئیس سازمان CIA مخالف خروج آمریکا از برجام هستند همچنین در کنگره هم نوعی اختلاف نظر و تشتت آرا به چشم می‌خورد به گونه‌ای که تصمیم‌گیری واحدی درباره خروج از برجام وجود ندارد.

وی با تاکید بر اینکه تلاش آمریکایی‌ها برای متقاعد کردن اروپا به منظور اعمال فشار بر ایران در حوزه برجام موضوع تازه‌ای نیست، اضافه کرد: گرچه اروپایی‌ها ممکن است با سیاست‌های افراط‌گرایانه آمریکا درباره خروج از نهادهای بین‌المللی از جمله برجام مخالفت کنند اما اگر آمریکایی‌ها در این زمینه تصمیم قطعی اتخاذ کنند، به نظر می‌رسد اروپایی‌ها هم مقاومت چندانی نخواهند کرد، در واقع اروپا در عمل با آمریکا همراه است اما در مذاکره در خصوص موضوعات مربوط به برجام پافشاری می‌کند.
عابدینی اظهار کرد: بعید به نظر می‌رسد که فعلا آمریکایی‌ها تصمیمی برای خروج از برجام داشته باشند، زیرا آنها طی سال‌های گذشته علی‌رغم اینکه بارها و بارها اعلام کردند از برجام خارج می‌شوند تاکنون از این توافق خارج نشده‌اند به همین دلیل ایالات متحده در تلاش است تا بهره‌مندی ایران از فواید برجام را به صفر برساند.

کارشناس مسائل بین‌الملل تصریح کرد: اکنون سیاست آمریکا در برابر برجام، سیاست ابهام است و این موضوع سرمایه گذاری کشورها و شرکت‌های مختلف در ایران را با مشکل مواجه می‌کند، از سوی دیگر آمریکا در تلاش است تا موضوع برجام را به سایر مسائل از جمله توان دفاعی یا حضور معنوی کشورمان در منطقه، گره بزند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: آمریکایی‌ها می‌دانند برجام معاهده‌ای بین‌المللی است و قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل یک سند رسمی به حساب می‌آید اما ایالات متحده که یک عضو دائم شورای امنیت است و باید پاسدار وجاهت قانونی این شورا باشد، در عمل ضربه‌ای حیثیتی به نظام بین‌الملل وارد کرده است.

منبع:باشگاه خبرنگاران


برچسب‌ها : برجام,برنامه هسته ای,اتحادیه اروپی,ابهام در برجام,توان دفاعی,

12 خرداد 1396 - 12:58
نویسنده : mazhabii | بازدید : 454

 

بر اساس اعلام رسمی کمیته مسئول رتبه‌بندی ریسک کشورهای دنیا در OECD رتبه اعتباری ایران به عدد پنج ارتقا یافته است.

 ظاهرا این رتبه در دولت محمود احمدی‌نژاد به پایین‌ترین درجه ممکن یعنی به هفت رسید و این رتبه تا 10 سال باقی ماند. باتوجه به رایزنی‌های صورت گرفته توسط سازمان سرمایه‌گذاری، وزارت امورخارجه و سفارت ایران در اتریش از سال 2017، نهایتا موضوع از سوی سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) مورد بحث و بررسی قرار گرفت و رتبه ایران ارتقا پیدا کرد.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از آرمان، رضا پدیدار، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی  می‌گوید: «کاهش رتبه ریسک در دولت دوازدهم، یعنی شاخص‌های اقتصادی ملموس‌تر و تا‌حدودی شفاف شده‌اند. اگرچه ما هنوز در روابط اقتصادی بین‌المللی به استانداردهای بین‌المللی دست پیدا نکرده‌ایم.»

رتبه ریسک ایران ارتقا یافته و به پنج رسیده است. چه عواملی بر این شاخص موثر هستند؟

بالا بودن رتبه ریسک ایران به عوامل مختلفی چون ساختار اجتماعی، امنیتی و اقتصادی برمی‌گردد. ساختار اجتماعی نیازمند یک ثبات رفتار اجتماعی است. در ساختار امنیتی آرامش و اطمینان لازم است و در ساختار اقتصادی هم شاخص‌های اقتصادی تعیین‌کننده هستند. الان این عوامل دست به دست هم داده اند و مسیر مشخص‌تری را پیدا کرده اند، یعنی اگر بگوییم که کاهش رتبه ریسک در دولت دوازدهم اتفاق افتاده، یعنی شاخص‌ها ملموس‌تر و تا حدودی شفاف شده‌اند. اگرچه ما هنوز در روابط اقتصادی بین‌المللی به استانداردهای بین‌المللی دست پیدا نکرده‌ایم. برای مثال ما هنوز در روابط و مبادلات پولی و بانکی بین‌المللی دچار ضعف هستیم. علت این موضوع هم به این برمی‌گردد که نظام مالی و بانکداری به شرایط نرمال خود نرسیده و مبادلات پولی و مالی بین بانکی در شرایط محدودی قرار دارد. شاید همین موضوع، ضریب ریسک را در حد نرمال پایین نیاورده و ریسک یک مقداری بالاست، اما این شاخص به‌طور میانگین نشان می‌دهد که ما به لحاظ تثبیت شرایط و حرکت به سمت جلب سرمایه‌گذاری خارجی و ایجاد روابط اقتصادی با کشورهای جهان در بین کشورهای منطقه خاورمیانه در یک مدار نسبتا خوبی قرار داریم، البته به شرطی که نظام بانکداری هم به تناسب این، رشد پیدا کند.

کاهش رتبه ریسک ایران از نظر جلب سرمایه‌گذاران خارجی چقدر موثر است؟

سرمایه‌گذار خارجی چند ضریب اطمینان می‌خواهد؛ از جمله وجود امنیت اجتماعی، امنیت اقتصادی و اخذ ضمانت‌نامه‌های معتبر خارجی برای حصول اطمینان از دریافت اصل و سود سرمایه‌گذاری. درواقع حق هر سرمایه‌گذار خارجی است که بتواند در زمان مقتضی، اصل و سود سرمایه خود را از کشور خارج کند. این روابط در سفرهایی که هیات‌های خارجی به ایران داشتند به نوعی شفاف سازی شده، ولی چون هنوز سیستم بانکی نتوانسته به درستی عمل کند، لذا ما نتوانستیم جلب سرمایه‌گذاری خارجی را در چارچوبی که برنامه‌ریزی کرده بودیم، انجام دهیم و بر اساس گزارش‌های ارائه شده، یک چیزی در حدود 12‌میلیارد دلار موافقت‌‌نامه‌های جلب سرمایه‌گذاری خارجی صورت گرفته، ولی کمتر از دو‌میلیارد آنها عملیاتی شده، به رغم اینکه توافقات آن هم صورت گرفته است. این موضوع نشان می‌دهد که ضریب ریسک سرمایه‌گذاری پایین آمده و سرمایه‌گذاران حاضر شده اند توافقاتی را انجام دهند و قراردادها را منعقد کنند، اما عملیاتی نشدن آن به معنای نبود ضریب اطمینان برای مبادلات پولی است که اگر دولت این مساله را به گونه‌ای حل و فصل کند، شاید این میزان سرمایه‌گذاری محقق شود، یعنی حداقل توافقاتی که ما الان انجام دادیم،‌ سرانجام می‌گرفت، چون پیش‌بینی برای امسال می‌توانست تا سقف 20‌میلیارد دلار هم باشد، اما عملا نه تنها این محقق نشد، بلکه 12‌میلیارد هم عملی نشد. در این زمینه دولت باید اقدامات لازم را انجام دهد که البته در مذاکراتی که با اتحادیه اروپا صورت گرفته، تلاش شده که ما در مبادلات پولی و مالی بتوانیم به روان سازی برسیم. چون قبل از اعمال تحریم‌ها، بانک‌های ما اجازه داشتند مبادلات پولی را با بانک‌های معتبر دنیا چه در منطقه خودمان و چه در منطقه اروپا یا آسیا داشته باشد، اما در دوران تحریم اینها لغو شد و عملا این موضوع، باعث تاخیر و وقفه در هدایت سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی به کشور و از کشور به خارج شد.

ارتباط موجود بین کاهش رتبه ریسک ایران و بهبود اعتبار کشور در محافل مالی و بین‌المللی را چطور ارزیابی می‌کنید؟

مطمئنا ارتباط تنگاتنگی وجود دارد. یکسری شاخص‌های اقتصادی در همه کشورهای جهان وجود دارد که در ایجاد روابط و برقراری پل اقتصادی بین کشورها تعیین‌کننده است. شاخص ریسک کشور در امر سرمایه‌گذاری یکی از شاخص‌های مهم در ایجاد روابط اقتصادی است. ما عامل‌های موثر در تعیین ضریب رشد برای جلب سرمایه‌گذاری را پیش‌بینی کرده‌ایم، اما اجرای آن عملیاتی نشده و به همین دلیل ما هنوز به ضریب جلب سرمایه‌گذاری خارجی نرسیده ایم و فاصله داریم. البته دولت برای این موضوع اعلام آمادگی کرده، اما این اعلام آمادگی یک طرفه است. اگر بخواهیم این آمادگی دو طرفه شود، باید بعد از اینکه توافقنامه‌ها را منعقد کردیم،‌ به سراغ سازوکار اجرایی آنها برویم، به این معنا که میزان سهم آورنده به نظام اقتصادی و پولی و بانکی ما از مبادی رسمی انجام شود که الان این امر اتفاق نمی‌افتد. بنابراین بر اساس آماری که اشاره کردم درحال حاضر تنها یک ششم توافقات عملیاتی شده و پنج ششم آن عملی نشده است که درصورت عملیاتی شدن ما می‌توانیم به ضریب جذب و هدایت سرمایه‌گذاری در کشور دست پیدا کنیم.

 


برچسب‌ها : رتبه ریسک,کاهش رتبه ریسک,اعتبار,OECD,سرمایه گذاری,

4 خرداد 1396 - 12:47
قدرت گرفته از نیلوبلاگ